Minidumper

Minidumpers är ett perfekt redskap vid grovarbeten och renoveringar

Minidumpern är en mindre version av den traditionella dumpern vilket gör att den kan manövrera i trängre utrymmen. Detta gör den till ett ovärderligt verktyg för projekt på både byggarbetsplatser, vid vägarbeten och liknande typer av arbeten.

Vad använder man en minidumper till?

En minidumper är ett typ av fordon som används för att flytta och transportera bulkmaterial. Det kan handla om jord, grus, sand, sten och andra typer av byggnads- eller landskapsmaterial. Dumpers används ofta på byggarbetsplatser för att flytta stora mängder av dessa material snabbt och effektivt. Dessutom kan de användas på bakgårdar och andra småskaliga projekt, t.ex. renoveringar eller landskapsarkitektur.

En av de viktigaste fördelarna med att använda en dumper är att den lätt kan navigera i trånga utrymmen, vilket gör den till ett mångsidigt val för en mängd olika uppgifter.

Minidumpers lastvikt och utförande

Det finns många olika minidumpers på marknaden och de kommer med olika lastvikter.
De flesta minidumpers har lastvikter någonstans mellan ett ton upp till ett par ton.

Vissa dumpers har svängbara flak vilket gör de väldigt flexibla andra kan ha lastare och sopskopa med mera.