Nytt kassasystem till vår restaurang

Vi har köpt ett nytt och modernt kassasystem till vår restaurang

Nu har vi gjort slag i saken och köpt in ett nytt modernt kassasystem till vår restaurang. Det gamla var från början av 2000-talet och det var helt klart dags för en uppgradering. Vårt nya system har pekskärmar vilket kommer att göra det lättare för oss att hålla koll på allt. Vi har också köpt kassaterminaler till servitörerna så att de kan ta emot beställningar direkt vid bordet. Detta kommer att minska antalet misstag som görs när de tar emot beställningar och de kan skicka beställningarna direkt till köket vilket kommer att korta ner tiden det tar att få ut maten till gästerna.

Systemet är även integrerat med Fortnox som vi använder för vår bokföring. Det innebär att all information om försäljning och betalningar kommer att uppdateras automatiskt i Fortnox så att vi inte behöver oroa oss för någonting!

Massa nya funktioner i vårt nya kassasystem

Vårt nya kassasystem gör mer än att bara hålla reda på vad matgästerna har beställt. Det hjälper också till med att ha koll på lagret och hur mycket vi har av det vi tillagar.

Vi kan exempelvis ställa in att det endast finns 30 portioner av en viss maträtt och då räknar systemet ner vid varje beställning och när sista portionen är beställd så kan serveringspersonalen se att just den maträtten är slut direkt vid borden när gästerna ska beställa.

Vi kan också ställa in hur många flaskor vin vi har av en viss sort och liknande vilket minskar risken att kunder blir missnöjda när något de beställt inte finns i lager.

Med alla dessa funktioner tror jag att vårt kassasystem kommer att spara oss både tid och pengar samtidigt som vi kan ge våra matgäster bättre och snabbare service.

Serveringspersonalen kan fokusera på att ge bra service, kockarna kan fokusera på att tillaga god mat snabbt och vår revisor blir nog också glad när all försäljning går direkt från systemet in i Fortnox.

Vi valde att köpa ett kassasystem från Kassacentralen som finns här i Malmö, de hade en säljare som kom ut till restaurangen och lyssnade in vad vårt behov var och som verkade kunnig om restaurangbranschen.